27.10.11

Atlantida - continentul ascuns

  Atlantida a fost descrisa de Platon (427-347 î.Ch.), un filozof din Grecia Antica si initiat de rang înalt al unei societati secrete (sau scoli a misterelor). Aceste societati au existat dintotdeauna pe pamânt, transmitând o cunoastere foarte înalta unui grup restrâns de oameni, dar negând-o maselor largi. 

   Istoria oficiala contesta afirmatia lui Platon cum ca acest continent ar fi existat, sub pretextul anumitor discrepante istorice din relatarea sa, dar exista dovezi geologice care sustin aceasta teza. Insulele Azore, despre care se crede ca sunt o ramasita a continentului Atlantidei, sunt situate la mijlocul crestei atlantice, un lant muntos care face legatura cu o linie de fractura ce înconjoara întreaga planeta, pe o distanta de 72.000 de kilometri.
  Regiunea mijlocie a crestei atlantice este una dintre cele mai predispuse zone terestre catre cutremure si eruptii vulcanice. Patru placi tectonice imense: cea eurasiatica, cea africana, cea nord-americana si cea caraibiana, se întâlnesc si se suprapun aici, facând ca regiunea sa fie extrem de instabila din punct de vedere geologic. În perioada despre care Platon sugereaza ca a marcat sfârsitul Atlantidei, atât în Insulele Azore cât si în Insulele Canare (nume care vine de la canis – câine, si nu de la canar!) s-a desfasurat o activitate vulcanica extrem de intensa.


   Găsiți mai multe detalii accesând acest link! 

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...